Τύμπανα πολέμου στη Χαριλάου Τρικούπη: Εμφύλιος ενόψει για ΠΑΣΟΚ

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η «κόντρα» Βενιζέλου-Παπανδρέου

Τύμπανα πολέμου στη Χαριλάου Τρικούπη: Εμφύλιος ενόψει για ΠΑΣΟΚ
Τύμπανα πολέμου, και μάλιστα για πολλοστή φορά, χτυπούν στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται προ των πυλών του εμφυλίου.

Η Χαριλάου Τρικούπη χρεώνει στον Γιώργο Παπανδρέου προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε παράγοντα αποσταθεροποίησης, ειδικά αυτή την περίοδο που εκκρεμεί η δύσκολη διαπραγμάτευση» σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν λάδι σε μια φωτιά που έχει φουντώσει μετά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Απο τη μία πλευρά, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσαν να κριτικάρουν την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρώτο να εκφράζεται σκληρά εναντίον του πρώην πρωθυπουργού στην εκπομπή Live U του STAR. Το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σημειώνοντας ότι ο Παπανδρέου προκαλεί εσωκομματικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η κίνηση του κ. Παπανδρέου βρήκε ανταπόκριση σε νυν και πρώην βουλευτές του κόμματ��ς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στον Σκάι έκανε λόγο για «πρόταση που μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά και λυτρωτικά για την σταθερότητα της χώρας, την κοινωνία και την παράταξη», ενώ τόνισε ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου εκφράστηκε και ο βουλευτής του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης. Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η πρόταση του πρώην πρωθυπουργού «δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά φωνή οι πολίτες, που μας έχουν στηρίξει και εμπιστευτεί, αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τις τρέχουσες διεργασίες» και τάχθηκε υπέρ ενός ανοικτού συνεδρίου. Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ο ίδιος την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ της πρότασης Παπανδρέου τάχθηκε και ο Συμεών Κεδίκογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πολλά απ´ όσα αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου με την επιστολή του, φυσικά με το δικό του τρόπο και ειδικό βάρος, είχα επισημάνει αμέσως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών βάζοντας το θέμα ενός ανοιχτού συνεδρίου που θα συζητηθούν όλα, εκφράζοντας ακριβώς τους προβληματισμούς τις ανησυχίες και τις αγωνίες των ψηφοφόρων μας».

Τέλος, την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού στηρίζει και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην πολιτική στην περίπτωση που υλοποιηθεί η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου. Όπως σημειώνει, η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου «κινείται στην μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση που οδηγεί στην πραγματικότητα, όχι στην εκλογική επιβίωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά στην γέννηση ενός νέου, σύγχρονου, προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, που επιτέλους θα κοιτά μπροστά και ψηλά κι όχι πίσω και κάτω». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top