Τι απαντά ο Χαρδούβελης για τα περί «κατασκευασμένου» πρωτογενούς πλεονάσματος

«Τα στοιχεία είναι επίσημα και προέκυψαν από διαφανή διαδικασία»

Μύγα στο… σπαθί του δεν σηκώνει ο Γκίκας Χαρδούβελης για το πρωτογενές πλεόνασμα!

«Το υπουργείο Οικονομικών ακολουθεί μια αδιαμφισβήτητα διαφανή διαδικασία λογοδοσίας και χορήγησης στοιχείων σχετικά με τα πρωτογενή αποτελέσματα της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία κατηγορεί το ΥΠΟΙΚ για «κατασκευασμένο» πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

«Τα χορηγούμενα από το υπουργείο στοιχεία σχετικά με τα πρωτογενή αποτελέσματα των Προϋπολογισμών της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης, εκτός από επίσημα, είναι τεκμηριωμένα και μονίμως επικαιροποιούμενα» διευκρινίζει -μεταξύ άλλων- ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος επισημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποιεί προσωρινό δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, οριστικό δελτίο εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού το δεύτερο δεκαήμερο κάθε μήνα, δελτίο γενικής κυβέρνησης κάθε μήνα, δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων κρατικού προϋπολογισμού σε τριμηνιαία βάση, δελτίο παρακολούθησης επίτευξης στόχων Νομικών Προσώπων Γενικής Κυβέρνησης σε τριμηνιαία βάση και δελτίο χρηματοδοτήσεων-πληρωμών εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων κάθε μήνα.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε επικαλεστεί στην ερώτησή της στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για πρωτογενές έλλειμμα το 2013 που άγγιξε τα 16 δισ. ευρώ και προσέθετε ότι το 2013 αποτελεί έτος έκρηξης του πρωτογενούς ελλείμματος, εξαιτίας της αδιάκοπης και άκριτης χρηματοδότησης των Τραπεζών από τη συγκυβέρνηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top