Ζητείται λύση για… το κενό στο Παρίσι - το μεσημέρι τα ραντεβού με την τρόικα

Αντιμέτωποι με τους δανειστές ενώ τα περιθώρια στενεύουν

Ζητείται λύση για… το κενό στο Παρίσι - το μεσημέρι τα ραντεβού με την τρόικα

​Με το δημοσιονομικό κενό να είναι το κυριότερο «αγκάθι» και τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, συναντώνται σήμερα στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και οι επικεφαλής της τρόικας.

Τα ραντεβού θα γίνουν το μεσημέρι, στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης, που βρίσκεται ήδη στο Παρίσι. Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται εκεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση αποφασίσθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής και στόχος της είναι να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Τα μέλη της ομάδας θα επιστρέψουν στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη ξεκινούν οι εργασίες της Oλομέλειας της Βουλής για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2015.

Στόχος των επαφών στο Παρίσι είναι να βρεθεί κοινό έδαφος προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση πριν το τελευταίο Εurogroup της χρονιάς, στις 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική αποστολή θα «γλυκάνει» τους δανειστές με πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 1 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτιμάται πως θα επιτρέψουν να γεφυρωθεί το χάσμα για το δημοσιονομικό κενό του 2015, το ύψος του οποίου παραμένει σημείο τριβής ακόμα και στο ε��ωτερικό της τρόικας.

«Προσδοκούμε πολιτική συμφωνία στο Παρίσι», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top