Πως σχολιάζουν οι Βρυξέλλες το ραντεβού της κυβέρνησης στο Παρίσι

«Καθόλου βέβαιο ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση»

Πως σχολιάζουν οι Βρυξέλλες το ραντεβού της κυβέρνησης στο Παρίσι
«Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει αυτές τις δύο μέρες (σ.σ.: ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Τετάρτης)» σχολιάζουν οι Βρυξέλλες αναφορικά με το ραντεβού της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο λόγος που επιλέχθηκε το Παρίσι είναι γιατί δεν συντρέχουν οι λόγοι για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα και εκεί οι δύο πλευρές θα δουν μια σειρά από δημοσιονομικά στοιχεία.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θεωρούν ότι μπορούν να πείσουν την τρόικα ευκολότερα σε μια κλειστή κατ’ ιδίαν συνάντηση, χωρίς την παρέμβαση των τηλεδιασκέψεων.

Οι βασικές ενστάσεις για την ελληνική πλευρά εντοπίζονται στο ύψος της ανάπτυξης για το 2015 καθώς βασίζεται -σχολιάζουν πηγές των Βρυξελλών- σε μια σειρά από παραμέτρους που δεν είναι βέβαιο ότι θα επαληθευτούν.

Όπως αναφέρουν, αν το υπουργείο εξηγήσει μέτρα 2 δισ. ευρώ, τότε ίσως το θέμα του δημοσιονομικού κενού θα μπορούσε και να κλείσει.

Το ΔΝΤ, από την πλευρά του, πάντως καθιστά απολύτως σαφές ότι δεν προτίθεται να κάνει κανένα βήμα πίσω όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και ως εκ τούτου θα ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τη συγχώνευση των ταμείων και τη βιωσιμότητά τους. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top