Κουτρουμάνης: Να κοπεί μέχρι και 1 δις ευρώ από τις συντάξεις ζητά η τρόικα

Απαιτεί αύξηση και του αριθμού των αναγκαίων ενσήμων για σύνταξη

Κουτρουμάνης: Να κοπεί μέχρι και 1 δις ευρώ από τις συντάξεις ζητά η τρόικα

Περιορισμό κατά 800 εκατ. ευρώ - 1δισ. ευρώ των συνταξιοδοτικών δαπανών ζητά η τρόικα, αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μιλώντας στην εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι το ακριβές ύψος της μείωσης θα προσδιορισθεί ανάλογα με τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας για το "δημοσιονομικό κενό", με τις απόψεις να ��αρουσιάζουν τεράστια απόκλιση, καθώς η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το "δημοσιονομικό κενό" ανέρχεται στα 300 - 400 εκ. ευρώ και η τρόικα στα 2 δισ. ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι η τρόικα ζητά μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης από το 2% στο 1,7 % ή 1,8% για όσους πάρουν σύνταξη μετά το 2015, αλλά και αύξηση των ελάχιστων αναγκαίων ενσήμων για την έκδοση σύνταξης από τα 4500 στα 6000 ένσημα.

Μία ακόμα απαίτηση της τρόικας είναι να υπολογίζεται η σύνταξη του ΙΚΑ με βάση τις αποδοχές της τελευταίας 5ετίας και όχι της τελευταίας δεκαετίας, γεγονός που συνεπάγεται μείωση συντάξεων, καθώς μετά το 2010 έχουν σημειωθεί μεγάλες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top