Δραγασάκης: αυτές θα είναι οι 3 κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

Δεσμεύθηκε για «καταιγιστικές» τομές στο κράτος

Τις κινήσεις στις οποίες θα προβεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος ανέλυσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ινστιτούτου Levy.

Όπως υποστήριξε, αυτό που αποκαλούν στην κυβέρνηση «μεταρρυθμίσεις», προκαλεί απορρύθμιση στην κοινωνία, ενώ πρόσθεσε ότι οι μετασχηματισμοί και οι ριζοσπαστικές τομές που έχει ανάγκη η κοινωνία θα ξεκινήσουν μόνο από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι «καταιγιστικές», με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της φτώχειας και των ανισοτήτων, τον μετασχηματισμό του κράτους, τη φορολογική δικαιοσύνη κα.

Στο θέμα του χρέους συγκεκριμένα ανέφερε ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης θα είναι τρία πράγματα:


-το ύψος του δημοσίου χρέους, το οποίο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βιώσιμο
-οι όροι εξυπηρέτησης του και οι δημοσιονομικοί στόχοι που θα πρέπει να είναι συμβατοί με τις ανάγκες της κοινωνίας και
-οι δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας έπειτα από τεράστιο πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία.

Με την συλλογιστική αυτή ανέφερε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει μια νέα, αξιόπιστη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους κοινοτικούς θεσμούς, αλλά πάντα με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ακόμη ότι οι πρόωρες εκλογές που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποτελούν εκτροπή αλλά υπεύθυνη και δημοκρατική διέξοδο και υπεραμύνθηκε της στάσης του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top