Παπαμιμίκος: Τα Πανεπιστήμια να φυλάσσονται από security

Τι πρότεινε στους Πρυτάνεις με τους οποίους συναντήθηκε

Να φυλάσσονται τα ΑΕΙ από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, που με την κατάλληλη εκπαίδευση θα προστατεύουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τη δημόσια περιουσία, πρότεινε ως λύση για το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας ο Γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, στις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Περικλή Μήτκα, και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη, όπως και με τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.

Ο κ. Παπαμιμίκος πρότεινε ακόμη τον ορισμό ενός συνδέσμου από την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, τη δυνατότητα εισόδου κατά τις ώρες που δεν γίνονται μαθήματα μόνο με τη χρήση φοιτητικής ταυτότητας και τη δημιουργία γραμμής επικοινωνίας για καταστάσεις εκτάκτου κινδύνου. Όπως διευκρίνισε, τα τέσσερα σημεία των προτάσεών του αποτελούν την ολοκληρωμένη πρότασή του για τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Είναι καλό να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως η ακαδημαϊκή ελευθερία, αλλά και η Δημοκρατία, δεν αντιμετωπίζουν κανέναν κίνδυνο από το αίτημα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αντιθέτως, αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι αυτοί που έβλεπαν τα Πανεπι��τήμια ως χώρο επαναστατικής γυμναστικής. Εμείς θέλουμε τα πανεπιστήμια πεδίο γνώσης και αριστείας και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ώστε τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα να ανθίσουν ξανά», δήλωσε ο Γραμματέας της Π. Ε. της ΝΔ.

Όσον αφορά το αν μπορούν να εφαρμοστούν οι προτάσεις άμεσα τόνισε: «Τα συζητάμε και στο προσεχές διάστημα θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, έτσι ώστε να τις δει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι μέσα από ��ια διαβούλευση σύντομη, αλλά και ουσιαστική, θα πρέπει να δοθούν λύσεις».

Κατά τις συναντήσεις ο κ. Παπαμιμίκος κατέθεσε ακόμα τις προτάσεις του για την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων, τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top