Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στον ΥΠΟΙΚ για την «ύποπτη μυστικότητα» της σύμβασης για το Ελληνικό

Ζητά να κατατεθεί στη Βουλή η αρχική σύμβαση μαζί με τις τροποποιήσεις της

Τη «μυστικότητα» με την οποία προωθείται η σύμβαση για την πώληση μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» επισημαίνει για μία ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση 5 βουλευτών του προς τον υπουργό Οικονομικών, στην οποία ζητά να κατατεθούν στη Βουλή τόσο το αρχικό σχέδιο της σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, όσο κ��ι τα επόμενα ενδιάμεσα.

«Επειδή δημιουργούνται έντονα και δικαιολογημένα ερωτηματικά σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. και επειδή μια τόσο σημαντική υπόθεση προωθείται με ύποπτη μυστικότητα, ενόψει μάλιστα και της πρόσφατης οικονομοτεχνικής μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) σύμφωνα με την οποία πρόκειται για σύμβαση άκρως επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο με προκλητικά χαμηλό τίμημα για μια έκταση τεράστιας αξίας», ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων τα παρακάτω έγγραφα:

α) Η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development.

β) Τα σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας της σύμβασης πρακτικά των αποφάσεων του Z΄ Κλιμακίου και του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

γ) Τα Πρακτικά του ΔΣ ή/και της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ με τα οποία αποφασίσθηκαν τροποποιήσεις των άρθρων 2.3, 2.4, και 2.5 της από 8.11.2011

και δ) οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου σύμβασης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Επιπρόσθετα ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών:

«α) Έχει ζητηθεί και από ποιόν εκ των νομικών συμβούλων της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, νομική γνωμοδότηση (Legal Οpinion), τόσο για την δανειοδότηση της επένδυσης όσο και για τo καθεστώς της διαδικασίας του διαγωνισμού;

β) Έχει ζητηθεί αρμοδίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Πιστοποιητικό Εκκαθάρισης» (Certificate of Clearance) και γιατί η χορήγησή του δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για το ενεργό της σύμβασης;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top