Μητσοτάκης: Προχωρά η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών

Ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μητσοτάκης: Προχωρά η διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών

Η διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών (με βάση τις διατάξεις του ν. 4275) προχωράει κανονικά, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής των πρώτων είκοσι δύο οριζόντιων Γενικών Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Όπως είπε, έχουν ήδη κατατεθεί οι σχετικές υποψηφιότητες, τις οποίες επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η δεύτερη και η τρίτη φάση, ενώ εξήγησε ότι το λέει αυτό για να αποκρούσει «για άλλη μια φορά τις κατηγορίες ότι δεν ήταν πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην εφαρμογή των πάγιων διατάξεων του ν.4275/2014».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, εισηγούμενος, στο νομοσχέδιο για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, την τροπολογία του, με βάση την οποία δίνεται η εξουσιοδότηση με Προεδρικό Διάταγμα να προβεί το υπουργείο σε διοικητική κωδικοποίηση του υπαλληλικού κώδικα, του ν.3528/2007 και να συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή η οποία θα δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top