Επιβεβαίωση STAR: «Παγώνει» η αξιολόγηση με ποσόστωση-Φτιάχνουν νέο νόμο-Ποιοι απολύονται

Τι θα γίνει με τους ΑμεΑ και με τους δημάρχους που διώκονται

Επιβεβαίωση STAR: «Παγώνει» η αξιολόγηση με ποσόστωση-Φτιάχνουν νέο νόμο-Ποιοι απολύονται

Το τελεσίγραφο των τροικανών να υλοποιηθούν απαρέγκλιτα οι μνημονιακές δεσμεύσεις προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ουσιαστικά κάνει πίσω στο θέμα της αξιολόγησης και αντιστοίχως το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου, την εφαρμογή του οποίου πλέον αποδέχεται από τις αρχές του 2015.

Στην συνάντηση που είχε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης με το προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δ.σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι "παγώνει" ο νόμος για την αξιολόγηση με την υποχρεωτική ποσόστωση του 15% στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης θα καταθέσει νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο αφού πρώτα προηγηθεί διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα κόμματα,προκειμένου να υπάρξει συναίνεση και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο τον Ιανουάριο από την ελληνική Βουλή.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται παλιότερο αποκλειστικό του STAR, πως "όσων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου χωρίς να πληρούν επακριβώς τις προϋποθέσεις του διατάγματος Παυλόπουλου παραμένουν στις θέσεις τους, εφόσον τα στοιχεία που είχαν δώσει ήταν αληθή". Σε αντίθεση περίπτωση όσων τα στοιχεία ήταν ψεύτικά, αυτοί θα απολυθούν.

Με τις νέες εξελίξεις ουσιαστικά "παγώνει" και η εγκύκλιος Ντινόπουλου προς τους Δήμους να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών τους, καθώς οι δήμαρχοι αντέτειναν πως το χρονικό διάστημα είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί για να γίνει αυτή η αξιολόγηση.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, ο ε��ανέλεγχος των συμβάσεων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε ακόμη 10 δήμους. Όσον αφορά τους δημάρχους εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, ο κ.Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι διώξεις επίσης θα συνεχιστούν

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τους 325 δήμους της χώρας αξιολόγηση έχει γίνει μέχρι τώρα μόνο σε… 5 !!!

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσοι είναι ΑμέΑ και λήγουν οι συμβάσεις τους θα παραμείνουν στην δουλειά τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης θα κάνει δεκτά τα αιτήματα των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών για έκτακτο προσωπικό, όχι όμως και για μόνιμο.

Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν ωστόσο πως δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο και πως όλα αυτά τα έχει ξαναπεί ο κ.Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης εκτίμησε ότι «μπορούμε να βρούμε και άλλα σημεία συναίνεσης», ζητώντας παράλληλα να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των Δημάρχων αν και ο ίδιος όπως είπε τάσσεται υπέρ των επανέλεγχου στους δήμους, καθώς όπως είπε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ.Γ.Ιωακειμίδης ο οποίος είναι ένας από τους δημάρχους που διώκονται.

Για τις νέες εξελίξεις στο Δημόσιο ο κ.Μητσοτάκης θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Του Γιάννη Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top