Σ. Βούλτεψη: «Μετά το Μνημόνιο έρχεται το εθνικό σχέδιο»

«Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την τρόικα»

Σ. Βούλτεψη: «Μετά το Μνημόνιο έρχεται το εθνικό σχέδιο»

​Για διαρκή επικοινωνία με την τρόικα έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην εκπομπή Live U, τονίζοντας την κρισιμότητα της χρονικής στιγμής για την διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά στα προαπαιτούμενα που εγείρει η τρόικα για να επιστρέψει στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η κ. Βούλτεψη είπε:

«Αυτά είναι ξεκαθαρισμένα. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα προχωρήσει σε περικοπές και οριζόντια μέτρα. Τα μέτρα που θα υπάρξουν θα είναι διαρθρωτικά και θα εντάσσονται σε μια συμφωνία για έξοδο από το Μνημόνιο, το οποίο είναι και το κρίσιμο. Μέχρι τώρα είχαμε συμφωνίες για είσοδο, τώρα όμως ετοιμάζουμε αυτή τη συμφωνία για έξοδο και θα είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία, την οποία θα παρουσιάσουμε και στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό».

Η κα. Βούλτεψη αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και επεσήμανε ότι με τη νέα συμφωνία θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν θα είναι δραματικές.

«Έχουμε όλοι καταλάβει ότι η κυβέρνηση προστατεύει τα συμφέροντα της πατρίδας, του λαού και το εισόδημά του που έχει ήδη μειωθεί πάρα πολύ. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είναι δύσκολη, αλλά θα καταλήξει σε μια συμφωνία που θα πρέπει να την τηρούμε και πάνω σ’ αυτή να χτίσουμε ένα εθνικό σχέδιο. Είναι μια κρίσιμη καμπή αυτή για τη χώρα μας», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέστησε υπομονή για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά στη φημολογούμενη τηλεδιάσκεψη της τρόικας με την κυβέρνηση το απόγευμα, η κα Βούλτεψη δεν θέλησε να απαντήσει, ενώ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση για μια ακόμα φορά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει άμεσα να τα βρει με τον εαυτό του και ότι υπάρχει άβυσσος ανάμεσα σ’ αυτόν και στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top