Μπακογιάννη: Υπάρχουν θέματα που εγώ θα διαπραγματευόμουν διαφορετικά

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να μην βρεθούμε στον αέρα»

Μπακογιάννη: Υπάρχουν θέματα που εγώ θα διαπραγματευόμουν διαφορετικά

​Για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα και το νέο τελεσίγραφο των δανειστών μίλησε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης της πέμπτης αξιολόγησης, ώστε να μην βρεθούμε όπως είπε «στις 31 Δεκεμβρίου παντελώς στον αέρα».

Η κ.Μπακογιάννη διαβεβαίωσε πως η τρόικα δεν ζητά νέες μειώσεις στις συντάξεις, υποστήριξε ότι ο συνδικαλιστικός νόμος πρέπει να αλλάξει, τονίζοντας πως «δεν μπορούν πέντε εργατοπατέρες να αποφασίζουν για μια απεργία αλλά οι εργαζόμενοι».

Υπενθύμισε τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους, επισημαίνοντας πως αν έπρεπε η ίδια να διαπραγματευτεί κάποια θέματα θα τα διαπραγματευόταν διαφορετικά.

«Θα έκανα μεταρρυθμίσεις, αλλά θα ζήταγα από την τρόικα τη μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση η οποία για εμένα είναι η βάση της ανάπτυξης της χώρας» τόνισε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη να μειωθούν οι φόροι.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί εμπλοκής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κ.Μπακογιάννη υποστήριξε πως «εδώ και ένα εξάμηνο δίνεται μια εσωτερική και εξωτερική μάχη με τον λαϊκισμό. Δυστυχώς φαινόμενα τέτοια έχει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ.��πακογιάννη σημείωσε ότι «το κόμμα το οποίο θέλει λιγότερο τις εκλογές από όλα τα κόμματα της Βουλής είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ επίσης δεν θέλει εκλογές και κατά τη γνώμη μου ορθώς δεν θέλει –όχι διότι κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές, που είναι ένα ενδεχόμενο αλλά διότι την ώρα της απογείωσης του αεροπλάνου το οποιοδήποτε φρενάρισμα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top