Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης - Ποια αδικήματα τον βαρύνουν

Καταγγελία από Χρυσοβελώνη: Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ύπαρξη & τρίτης οφσόρ!

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Καρατζαφέρης - Ποια αδικήματα τον βαρύνουν
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης καθώς το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής είναι επιβαρυντικό για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Η παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής ήταν ομόφωνη και αφορά την παράνομη συμμετοχή σε οφσόρ εταιρείες και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο εισαγγελέας θα ερευνήσει το ποινικό σκέλος των κατηγοριών για τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ η παραπομπή στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχει σκοπό τον έλεγχο των παρανόμως αποκτηθέντων χρημάτων και ακινήτων (εάν και εφόσον έχει συμβεί και αποδειχθεί κάτι τέτοιο), προκειμένου αυτά να επιστραφούν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι από έρευνα στο βρετανικό μητρώο εταιρειών προκύπτει ότι υπάρχει και τρίτη οφσόρ εταιρεία του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Ερωτηματικά προκύπτουν, εξάλλου, την ίδια ώρα για τους ορκωτούς λογιστές που έλεγξαν τα πόθεν έσχες αναδρομικά από το 1974, λαμβάνοντας διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή, και δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ…

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 2010 για τις οφσόρ και τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε αυτές, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών για τους παραβάτες και πρόστιμο από 10.000 έως 500.000 ευρώ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top