Εξεταστική επιτροπή για τα Luxleaks ζήτησε ο Παπαδημούλης από την Ευρωβουλή

Για τις καταγγελίες σχετικά με μεγάλη φοροαποφυγή

Τη συγκρότηση ειδικής εξεταστικής Επιτροπής από το Ευρωκοινοβούλιο που θα διερευνήσει τη μεγάλη φοροαποφυγή, την οποία α��οκάλυψαν τα Luxleaks, ζήτησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως εκπρόσωπος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στην Ομάδα Εργασίας για τη Φορολογία, της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαδημούλης τάχθηκε υπέρ της ε��ς βάθος διερεύνησης από τους ευρωβουλευτές του φαινομένου της φοροδιαφυγής και νομιμοφανούς φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε από τους συναδέλφους του, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο φαινόμενο του παγκόσμιου φορολογικού ανταγωνισμού και στην έλλειψη συντονισμένης δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών απέναντι στους επιθετικούς φορολογικούς σχεδιασμούς (tax-planning), τύπου Λουξεμβούργου.

Ανέφερε ακόμα ότι σε συνδυασμό με το δόγμα της λιτότητας, έχουν στερήσει τους απαραίτητους, για την ανάπτυξη, πόρους από τα κράτη μέλη και έχουν μεταφέρει τα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους καταναλωτές.

Ο κ. Παπα��ημούλης ζήτησε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του LuxLeaks, όπως επίσης οι πολιτικές ευθύνες της Κομισιόν και άλλων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τυχόν παραλείψεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και να εξεταστεί η πιθανή παραβίαση του Δικαίου της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 226 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ και τα σχετικά άρθρα του Κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top