Συνάντηση Βορίδη-Βαρβιτσιώτη για τις υγειονομικές υπηρεσίες στους ναυτικούς

Συγχωνεύονται Οίκος του Ναύτου και Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας

Με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης εργασίας των δύο Υπουργών ήταν η αναβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους ναυτικούς οι οποίες, πλέον, βάσει κείμενης νομοθεσίας, έχουν περιέλθει από τον Οίκο του Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο κτίριο του Οίκου του Ναύτου, όπου και διαπίστωσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί εκεί.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης συγχώνευσης των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας: «Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη σπατάλη των δύο οργανισμών και βάζουμε τέλος στη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει.

Επιπρόσθετα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους, προς τον Έλληνα Ναυτικό». Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, επεσήμανε την αναγκαιότητα παροχής ωφελημάτων για τους Έλληνες ναυτικούς στο νέο ιατρικό κέντρο που θα δημιουργήσει στο υφιστάμενο κτίριο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας(ΠΕΔΥ). «Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του κτιρίου αυτού, συντηρούνταν με τον οβολό των ναυτικών μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά ��ου, επεσήμανε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΠΕΔΥ στο κτίριο του Οίκου Ναύτου, στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση, θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top