«Καίει» Καρατζαφέρη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ;

Στην Δικαιοσύνη παραπέμπει σύμφωνα με πληροφορίες τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.

Το δισέλιδο πόρισμα, που έχει παραδοθεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής μαζί με τον συνοδευτικό ογκώδη φάκελο που περιέχει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα, θα συζητηθεί σήμερα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, αν και -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- θεωρείται δεδομένη η παραπομπή του κ. Καρατζαφέρη στην Δικαιοσύνη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η offshore Catalina με χαρτοφυλάκιο περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε κατά την περίοδο 2002-2007 όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πλέον αποχωρήσει από την ΝΔ και ήταν αρχηγός του ΛΑΟΣ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Λαγονήσι ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Στην εταιρία εκτός από τον ίδιο εμφανίζεται και ο υιός του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50-50. Μέσω της Catalina οι ελεγκτές οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και της δεύτερης offshore εταιρίας «Homeric», χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα τραπεζικοί λογαριασμοί και καταθέσεις.

Η πρώτη εξωχώρια είχε δηλωθεί στα «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 1992 και 1993, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά ότι είναι offshore. Η δεύτερη, από την άλλη, δεν είχε δηλωθεί ποτέ.

Oι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Catalina παρουσιάζει σήμερα μηδενικό χαρτοφυλάκιο, ενώ και μετοχικά έχει αλλάξει χέρια περνώντας στην ιδιοκτησία της αδερφής του κ. Καρατζαφέρη.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Καρατζαφέρη συνεδριάζει στις 18.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top