Φώφη Γεννηματά: πρέπει να ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανία στην Ε.Ε.

«Ειδικά σε περιοχές κοντά στις ζώνες επιχειρήσεων»

Να ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανία στην Ε.Ε. ζήτησε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά κατ�� τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή της η ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας.

«Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον Ευρωπαϊ��ό Αμυντικό Οργανισμό, οραματιζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Αμυντική, Τεχνολογική και Βιομηχανική Βάση, που θα στηρίζει και θα στηρίζεται από τις Μικρομεσαίες και Ενδιαμέσου Μεγέθους Επιχειρήσεις», σημείωσε η κα Γεννηματά.

«Στοχεύουμε στην ευρύτερη και δικαιότερη κατανομή της εφοδιαστικής αλυσίδας και πέραν των μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών και τη δημιουργία κινήτρων στις μεγάλες βιομηχανίες ώστε να δίνουν υποκατασκευαστικό έργο σε μικρές επιχειρήσεις. Πρέπει ιδιαίτερα να ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανική βάση σε περιοχές που είναι πιο κοντά στις περιοχές επιχειρήσεων ή αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Αναφερόμενη στο νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον και ιδιαίτερα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας για την αντιμετώπιση των σημερινών, αλλά και μελλοντικών κινδύνων.

«Αυτό προϋποθέτει μια ισχυρή δράση και αυτόνομες δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βέβαια δεν αποκλείουν, αλλά επιζητούν διεθνείς συνεργασίες με άλλα κράτη και οργανισμούς», τόνισε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας .

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top