Σήμερα «κρίνεται» η τύχη του Γ. Καρατζαφέρη

Συνεδριάζει η επιτροπή «πόθεν έσχες» για τις offshore του προέδρου του ΛΑΟΣ

Σήμερα «κρίνεται» η τύχη του Γ. Καρατζαφέρη

​Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον Γ. Καρατζαφέρη, αφού στις 18:00 συνεδριάζει η επιτροπή «πόθεν έσχες» για την υπόθεση των δύο offshore εταιρειών του που εμπλέκονται σε σκάνδαλο με εξοπλιστικά, ενώ οι ορκωτοί λογιστές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Εν αναμονή είναι και οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, ώστε ανάλογα με τα ευρήματα των ελεγκτών να προχωρήσουν και στην τελική τους ετυμηγορία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι πιθανόν να κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες και παράβαση του νόμου για τις offshore, ενώ διενεργείται έρευνα γ��α όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται στα 20 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έρευνες των ορκωτών λογιστών στις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη, προέκυψε συμμετοχή του στην offshore εταιρεία Catalina Ltd, η οποία φέρεται να ήταν αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους, 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους και ο αποστολέας ήταν πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλείσει συμφωνία για την αγορά ελικοπτέρων Super Puma.

Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης είχε δηλώσει το 1994 ως βουλευτής της ΝΔ για το οικονομικό έτος 1993, ότι συμμετείχε στην συγκεκριμένη offshore εταιρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top