Μ. Βορίδης: «Παρά τις εσωτερικές του πολιτικές το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση»

Τι είπ�� για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά στο οποίο εμπλέκεται ο Γ. Καρατζαφέρης

​Να στρογγυλέψει τα πράγματα προσπάθησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδη��, μετά από την ένταση που προκλήθηκε την Τρίτη ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Α. Γεωργιάδη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Μία συγκυβέρνηση, επειδή αποτελείται από διαφορετικά κόμματα, που έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετικές ευαισθησίες, προφανώς έχει περισσότερες δυσκολίες από μία κυβέρνηση, η οποία είναι μονοκομματική, στηρίζεται σ’ ένα κόμμα και δεν έχει σ’ αυτό το βαθμό, αυτή την ανάγκη συνθέσεως πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του πολιτική, όμως από την άλλη μεριά, έχει στηρίξει την προσπάθεια που έχει κάνει η κυβέρνηση», είπε ο κ. Βορίδης, θέλοντας να δικαιολογήσει και τον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος χθες ανέβασε αρκετά τους τόνους.

Ο υπουργός Υγείας όμως αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, στο οποίο εμπλέκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ξεκαθαρίζοντας ότι όσο εκείνος ήταν βουλευτής του κόμματος δεν δέχθηκε καμία καθοδήγηση για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούσε.

«Έχω τοποθετηθεί στο θέμα αυτό και έχω πει ότι πρέπει να γίνουν τα νόμιμα. Σε ότι με αφορά, εγώ ήλεγξα όλο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έχω κάνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με την εξαίρεση μίας ερώτησης, η οποία αφορά στην προμήθεια βλημάτων για τα Λέοπαρντ, δεν έχω κάνει καμία άλλη ερώτηση. Επίσης σε καμία από τις ερωτήσεις που άσκησα τότε δεν δέχθηκα οποιαδήποτε πίεση ή καθοδήγηση», τόνισε ο κ. Βορίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top