Α. Γεωργιάδης: «Δεν δεχόμαστε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα»

«Θέλετε να κλείσουν οι τράπεζες; Δεν κάνουμε λεονταρισμούς»

​Την κρισιμότητα του επόμενου 48ωρου για την πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στις κατηγορίες που του εξαπέλυσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τον χαρακτήρισαν εκπρόσωπο της τρόικας.

«Θέλετε να κλείσουν οι τράπεζες; Δεν δεχόμαστε κάθε αίτημα από την τρόικα, αλλά δεν κάνουμε και λεονταρισμούς», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Τα ελληνικά συμφέροντα είναι να γίνει η συμφωνία με την τρόικα. Εγώ προσωπικά είπα την Τρίτη ό��ι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα. Κι αυτή τη φορά η τρόικα έχει θέσει στο τραπέζι και πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να δεχθούμε και είναι καταφανώς παράλογα. Αλλά η Ευρώπη μας λέει ότι δεν μπορεί να υπογράφουμε κάποια πράγματα και μετά να μην τα κάνουμε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή στάσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν με την τρόικα, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει στροφή προς το μνημόνιο.

«Στο φόβο ότι μπορεί τελικά τα πράγματα να πάνε στραβά, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και μία στροφή μνημονιακότερη από την προηγούμενη. Στο τέλος θα φτάσει να λέει τα ίδια με μένα», είπε και συμβούλεψε χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία για να ευοδωθεί η συμφωνία.

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θέλει, να μην καταλήξουμε σε συμφωνία. Η συμφωνία πρέπει να γίνει σε λογικό σημείο, άρα θα πρέπει εμείς να κάνουμε πέντε πράγματα από την πλευρά μας και η τρόικα θα πρέπει από την άλλη να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να ζητάει λαγούς με πετραχήλια», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει. Με την τρόικα υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφωνία, στην οποία η κυβέρνηση έχει απόλυτο δίκιο. Η διαφωνία αυτή είναι ότι η τρόικα μεγαλώνει πάρα πολύ το δημοσιονομικό κενό. Πρέπει να το καταλάβουν κι αυτοί οι άνθρωποι ότι και πέρσι έπεσαν έξω ως προς το ύψος του δημοσιονομικού κενού, αλλά το κυριότερο, δεν μπορεί σε μια οικονομία που τώρα μόλις βγαίνει από την ύφεση μετά από έξι χρ��νια, να πας να επιβάλεις νέα περιοριστικά μέτρα. Αυτό θα την σκοτώσει. Άρα, όχι δεν δεχόμαστε κάθε είδους συμφωνία με την τρόικα, αλλά δεν συνεχίζουμε να κάνουμε λεονταρισμούς».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top