Δένδιας από τη Λάρισα: Η Ελλάδα είναι όρθια και αξιοπρεπής

Επίσκεψη σε 1η Στρατιά, Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και Ε/ΕΣΕΕ

Δένδιας από τη Λάρισα: Η Ελλάδα είναι όρθια και αξιοπρεπής

Ενημερωτική επίσκεψη στην 1η Στρατιά, στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε/ΕΣΕΕ), καθώς και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στη Λάρισα, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας είχε λεπτομερή ενημέρωση αντίστοιχα από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Στρατιωτικό Διοικητή της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Γάλλο Υποστράτηγο Philippe Pontiès και τον Επιτελάρχη Ε/ΕΣΕΕ Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, καθώς και από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) όπου είχε επίσης ενδελεχή ενημέρωση, επισκέφθηκε τα πληρώματα επιφυλακής της 337 Μοίρας Παντός Καιρού και ενημερώθηκε από τους Διοικητές της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της 337Μ.

Κατά το χαιρετισμό του προς τις ηγεσίες των τριών μειζόνων σχηματισμών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής για το γεγονός ότι στα πλαίσια της ενημέρωσής μου βρίσκομαι εδώ, στη Λάρισα, στην καρδιά του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω καταρχήν, στην 1η Στρατιά, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι πραγματοποιείται ιδιαίτερα σημαντικό έργο και ότι ο Eλληνικός λαός σήμερα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπηρετούν στις συγκεκριμένες νευραλγικές θέσεις προασπίζονται όχι μόνο την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Χάρη και στο δικό τους έργο, η Ελλάδα αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα, σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον.

Διαπιστώνω επίσης, για μία ακόμη φορά, ότι την ώρα ακριβώς που ορισμένοι θα περίμεναν ότι η Ελλάδα θα έχει απολέσει το ηθικό της και τις δυνάμεις της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπενθυμίζουν σε όλους ότι η πατρίδα είναι όρθια και αξιοπρεπής. Υπενθυμίζουν επίσης ότι το έμψυχο δυναμικό που υπηρετεί, δίνει καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του στην Πατρίδα. Αυτήν την μεγάλη προσφορά τη βλέπουμε όλοι και την αναγνωρίζουμε όλοι.

Είχα, τέλος, την ευκαιρία, μετά την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωσή μου, να συγχαρώ τους επικεφαλής για το έργο τους και να τους παροτρύνω να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αφοσίωση, δίνοντας παράδειγμα για τις αξίες του καθήκοντος, της υπερηφάνειας και της σκληρής προσπάθειας στην ελληνική κοινωνία. Την εφαρμογή αυτών των αξιών σε όλους τους τομείς χρειάζεται η Πατρίδα για να σηκωθούμε πάλι.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top