Πάγκαλος:Ο Παπανδρέου διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια του Βαγγέλη θα πέσει στο νερό

"To κόμμα πρέπει να διαλυθεί και μετά να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη"

Πάγκαλος:Ο Παπανδρέου διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια του Βαγγέλη θα πέσει στο νερό

​Μέλι έσταξε πάλι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για τους παλιούς συντρόφους και συναγωνιστές τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βήματος, ο κ.Πάγκαλος είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διέλυσε την παράταξη, πως το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και πως οι προσπάθειες του Βενιζέλου δεν έχουν κανένα μέλλον αντιθέτως θα πέσουν στο νερό.

«Ο Παπανδρέου εκχώρησε την πρωθυπουργία στον Παπαδήμο και αυτό ήταν κατά τη γνώμη μου μια λανθασμένη πράξη από πλευράς κομματικού συμφέροντος, γιατί για τη χώρα ήταν σωστό. Εκεί, έπρεπε ο Παπανδρέου – και το ξανάκανε το λάθος όταν μίλησε περί δημοψηφίσματος – να πει ότι είμαι πρωθυπουργός, αμφισβητούμαι και είναι δύσκολα τα πράγματα, διότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες και δεν μου έχετε δώσει εντολή γι’ αυτό, οπότε πάμε σε εκλογές. Από την άποψη αυτή, διέλυσε την παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Πάγκαλος, εκτιμώντας πως οι προσπάθειες του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης δεν θα έχουν κανένα μέλλον.

«Ο Βενιζέλος το πάει αλλού. Λέει «το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» δεν έχουν κανένα μέλλον και προοπτική και η προσπάθεια Βενιζέλου θα πέσει στο νερό. Αυτό που έχει μέλλον είναι να προσέλθουμε όλοι, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί ή θα έχει υποσχεθεί ότι θα διαλυθεί, αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, και να εκτεθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρίση της παράταξης και των πολιτών και διάφορες κινήσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει και βεβαίως και άτομα και όλοι αυτοί θα συγκροτήσουμε τότε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι πανίσχυρη και κατά την άποψή μου θα είναι το δεύτερο κόμμα της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν είναι το πρώτο. Ο Βενιζέλος λέει «ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ». Ε, αυτό δεν πείθει. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν πείθει, ο Βενιζέλος και η παρέα του δεν πείθει. Και διάφοροι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θέτουμε εαυτούς σ’ αυτήν την ταλαιπωρία. Δεν θα πάω να αγωνιστώ για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου. Υπάρχουν λοιπόν οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» που μπορεί να είναι σ’ αυτές και το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να προσέλθει σ’ αυτή τη διαδικασία πρέπει όλοι να υποσχεθούν ότι θα διαλυθούν, όταν θα τελειώσει αυτή η διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top