Δένδιας: να υπερβούμε τις ελλειμματικές νοοτροπίες του παρελθόντος

Στην ημερήσια διαταγή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Ημέρα συμβολισμού και μνήμης, αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν με σθένος και αυθορμητισμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, την σημερινή ημερομηνία, συμπλήρωσης 41 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων και έμπρακτη απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός ομοθύμως, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης και πέραν της οποιασδήποτε υπαρξιακής θεώρησης δεν μπορεί να συμπορευθεί με λογικές και καθεστώτα που καταλύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν την έννοια του κράτους δικαίου» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σ’ αυτή την εποχή των προκλήσεων και της ιστορικής για το έθνος ευθύνης, καλούμεθα όλοι, να υπερβούμε τις «ελλειμματικές» νοοτροπίες του παρελθόντος, να συνθέσουμε εποικοδομητικά τις διαφορές μας και τις αντιθέσεις μας και να μετάσχουμε ως ενεργοί πολίτες στις εξελίξεις και τους θεσμούς του Πολιτεύματος, απαντώντας έτσι, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, σε όλους εκείνους που επιχειρούν να απομειώσουν και να υποβαθμίσουν το τεράστιο θεσμικό, ιστορικό και αξιακό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής Δημοκρατίας».

Τονίζει ακόμα ότι «η θλιβερή παρένθεση της επταετούς δικτατορίας, που προσέβαλε την τιμή και τους δεσμούς ενότητας του ελληνικού λαού με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί πλέον ένα μακρινό παρε��θόν» και ότι σήμερα «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όπως αναγνωρίζεται από όλους, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top