Προκαλεί η Hurriyet:Ξυπνήστε Ελληνοκύπριοι η Κύπρος δεν σας ανήκει ολοκληρωτικά

Ζήτω η «Βόρεια Κύπρος», γράφει με αφορμή την 31η επέτειο του ψευδοκράτους

Προκαλεί η Hurriyet:Ξυπνήστε Ελληνοκύπριοι η Κύπρος δεν σας ανήκει ολοκληρωτικά

​Νέο λάδι στην φωτιά, που άναψε το προηγούμενο διάστημα η παρουσία του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους Barbaros στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ρίχνει η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Σε άρθρο με τον τίτλο «Ζήτω η Βόρεια Κύπρος» που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή, ανήμερα της 31ης «επετείου» ίδρυσης του ψευδοκράτους, ο αρθρογράφος Γιουσούφ Κανλί υποστηρίζει πως για την επίλ��ση του Κυπριακού «πρέπει να αναγνωριστεί η ύπαρξη δύο δημοκρατιών, δύο λαών, δύο θρησκειών και δύο γλωσσών».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, οι προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων, όσο «πολιτικά ορθές» κι αν είναι, να επιτύχουν την καταδίκη της Τουρκίας σε έναν διεθνή οργανισμό για «αλαζονεία» ή «άρνηση» συμμόρφωσης με αποφάσεις και ψηφίσματα, οι τακτικές αυτές αντανακλούν την λογική «όλα δικά μου» που είναι ασύμβατη με την ειρήνη σε μια περιοχή όπου υπάρχουν περισσότεροι του ενός λαοί.

Χαρακτηρίζει «ξεροκέφαλους» τους Ελληνοκύπριους που επιμένουν στη λογική της πλειοψηφίας-μειοψηφίας και ως εκ τούτου θεωρούν ότι δεν πρέπει ούτε καν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμβουλευτούν τους τουρκοκύπριους ή να συστήσουν μια κοινή επιτροπή για την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών στη βάση της «πολιτικής ισότητας των δύο λαών». «Είναι άρρωστη η λογική πως οτιδήποτε υπάρχει πάνω, κάτω, μέσα ή έξω από την Κύπρο ανήκει στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και τους ελληνοκυπρίους» συνεχίζει ο αρθρογράφος της Hurriyet.

Με προκλητικό ύφος μάλιστα, ζητά από τους Ελληνοκυπρίους «να ξυπνήσουν» και να μην περιμένουν θεαματικές εξελίξεις μέσα από μονομερή ψηφίσματα από πλατφόρμες στις οποίες δεν ακούγεται η φωνή των τουρκοκυπρίων.

Σημειώνει ότι απαιτείται πολιτική θέληση για έναν πικρό συμβιβασμό, αλλιώς δεν είναι διακριτή στον ορίζοντα η πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού.

«Δεν θα γίνει πραγματικότητα μέχρι που οι ελληνοκύπριοι να ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι η Κύπρος δεν είναι τελείως δική τους. Έχουν εταίρους στη Βόρεια Κύπρο» συμπληρώνει.

Το να υπονοεί κανείς ότι οι Τουρκοκύπριοι θα αποδεχθούν την ελληνοκυπριακή προεδρία, θα αποδεχθούν ότι οι Ελληνοκύπριοι θα έχουν λόγο στην εκλογή του τουρκοκύπριου αντιπροέδρου, θα παραδώσουν το δικαίωμά τους στο βέτο και θα κάνουν τέτοιες τρελές δηλώσεις «υπέρ της επίλυσης» δεν θα βοηθήσει ως προς αυτό, αντίθετα θα κάνει τους Τουρκοκύπριους να φωνάξουν πιο δυνατά: Ζήτω η «Βόρεια Κύπρος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top