Σκουρλέτης για Σαμαρά: «Επιβεβαιώνει την απόλυτη πίστη του στο Μνημόνιο»

«Παίρνει οριστικό διαζύγιο από την υπόθεση της διαπραγμάτευσης»

​Το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή», σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για «οριστικό διαζύγιο από την υπόθεση της διαπραγμάτευσης».

Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Ο κ. Σαμαράς, με το σημερινό άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» επιβεβαιώνει την απόλυτη πίστη του στις μνημονιακές πολιτικές.

Υπεραμύνεται των μνημονιακών «μεταρρυθμίσεων» που οδήγησαν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην χωρίς προηγούμενο συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και έχουν αποκλείσει ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας από την πρόσβαση στα δημόσια αγαθά της υγείας και της εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας με προκλητικότητα πως όλα αυτά θα έπρεπε να τα είχαμε κάνει εδώ και τριάντα χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς επιχαίρει για τα σημάδια ανάκαμψης, υπερασπιζόμενος την πολιτική της ύφεσης που οδήγησε στη απώλεια του ενός τέταρτου του εισοδήματος της χώρας την τελευταία εξαετία. Για τον κ. Σαμαρά και τους ακραίους νεοφιλελευθέρους οι πολιτικές που εκτίναξαν την ανεργία στα ύψη, που έφεραν τα λουκέτα στην αγορά και οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση είναι οι αναγκαίες «μεταρρυθμίσεις» για να εμπεδωθεί το καθεστώς του μνημονίου. Αυτή την σταθερότητα επιδιώκει ο κ. Σαμαράς.

Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για τις πραγματικές του επιδιώξεις, ο σημερινός πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, με την τοποθέτησή του πως το χρέος είναι βιώσιμο, παίρνει οριστικό διαζύγιο από την υπόθεση της διαπραγμάτευσης.

Μπορεί ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να μην το έχει συνειδητοποιήσει αλλά ο κόσμος γνωρίζει πως η σημερινή Ελλάδα της ανθρωπιστικής κρίσης φέρνει την υπογραφή του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top