Α. Σαμαράς: «Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, δεν χτυπά τη λιτότητα»

«Μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος δεν μπορεί να βγει στις αγορές»

Α. Σαμαράς: «Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, δεν χτυπά τη λιτότητα»

​Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Καθημερινή, με τίτλο: «Η επόμενη μέρα: Μεταρρυθμιστικό άλμα στο αύριο».

Ο πρωθυπουργός προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, την πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που έχει για το χρέος, χωρίς όμως να τον κοτονομάζει.

Υπογραμμίζει επίσης στο άρθρο του την κρισιμότητα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή για την πολιτική σταθερότητα της χώρας, ώστε να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, ενώ αναφέρει πως αν επιτευχθεί αυτό θα μπορέσει να προχωρήσει και η Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση.

Τόνισε ακόμα ότι χρειάζεται οικονομική σταθερότητα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραθέτει όλα τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την απομείωση του χρέους, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα διεκδικεί πρόσθετες ελαφρύνσεις.

«Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα. Αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς τους οποίους εκβιάζει, να του κόψουν το χρέος. Δεν ζητάει απλώς νέα δανεικά. Ζητάει να του χαρίσουν λεφτά για να καλύψει τα νέα ελλείμματα που ο ίδιος δημιουργεί! Και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που θα δεχόταν κάτι τέτοιο», τονίζει ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο χρέος υποστηρίζει:

«Μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Όσοι έχουν τέτοια στο μυαλό τους, οδηγούν την Ελλάδα πίσω. Είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε, είτε στην έξοδο από το ευρώ, που μόλις αποτρέψαμε».

Τέλος, κάνει εκτενή αναφορά στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, το οποίο προσανατολίζεται στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στα ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, στην αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και στην απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, με σταδιακή μείωση φόρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top