Κουβέλης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Το Μνημόνιο δεν μπορεί να καταργηθεί με νόμο»

«Οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν μόνο με την επιθυμία» τόνισε

Κουβέλης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Το Μνημόνιο δεν μπορεί να καταργηθεί με νόμο»

​Προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης στην έναρξη της συνεδρίασης της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, ενώ παράλληλα κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν, ώστε να αντιμετωπιστεί η δύσκολη και σύνθετη κατάσταση της χώρας το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που πρόκειται να καθορίσει το σχέδιο δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα και ενόψει των εξελίξεων για την προεδρική εκλογή είπε χαρακτηριστικά:

«Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν σε συγκεκριμένα θέματα και στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ζητημάτων δεν ακυρώνει την πολιτική διαπάλη, ούτε και τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Τα κόμματα οφείλουν στη χώρα μια αντιπαράθεση ουσίας για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με όρους τεχνητής πόλωσης και δεν πρέπει να θίγει την αναγκαία ομαλότητα και τη σταθερότητα των πολιτικών θεσμών και λειτουργιών».

Παράλληλα, τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τεχνητή αισιοδοξία δεν μπορεί να αλλάξει την αντικειμενική πραγματικότητα:

«Η τελική αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος από την τρόικα, η νέα συμφωνία με τους εταίρους και οι παράμετροι αυτής, καθώς και η διευθέτηση του δημοσίου χρέους παραμένουν ανοικτά ζητήματα μεγάλης σημασίας, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα φάση».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τον προειδοποίησε λέγοντας:

«Πρέπει να γνωρίζει ότι η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργησή του με ένα νόμο. Να γνωρίζει ότι όλα τα ανοικτά θέματα θα τα βρει μπροστά της η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα και οι αντικειμενικοί περιορισμοί δεν ξεπερνιούνται μόνο με τη βούληση και οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν μόνο με την επιθυμία».

Τέλος, τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν και να διαμορφώσουν την ελάχιστη κοινή συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους:

«Καλώ ξανά και από αυτό το βήμα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συζητήσουμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top