Τσίπρας από την Ισπανία: Η κοινωνία στενάζει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

Τι δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε μετά τη συνάντησή του στη Μαδρίτη με τον γ.γ. του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρο της ΚΟ της Ενωμένης Αριστεράς Jose Luis Centella, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη, ύστερα από τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

«Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα κακό κι ένα καλό νέο ��πό την Ελλάδα. Το κακό νέο είναι ότι, ακόμα, στην Ελλάδα κυβερνούν δυο κόμματα που δεν έχουν καμία ανοχή στον ελληνικό λαό, που είναι μειοψηφικά, και που θέλουν να συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτικές μνημονίου. Και δεν ξέρω αν πρέπει κανείς να κλάψει ή να γελάσει αλλά, αυτά τα κόμματα, παρότι δημιούργησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 1,5 εκατομμύρια άνεργους και 3 εκατομμύρια φτωχούς, σήμερα πανηγυρίζουν γιατί –λέει- φέρανε την ανάπτυξη. Ενώ η κοινωνία στενάζει» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Το «καλό νέο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι το γεγονός, όπως υποστήριξε, «ότι πολύ σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή, κι ότι το 2015 θα σταματήσει στην Ευρώπη η λιτότητα από την Ελλάδα κι από μια αριστερή, ριζοσπαστ��κή, προοδευτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω αυτό μετά βεβαιότητος, διότι πια η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι μια κυβέρνηση «που δεν μπορεί να διαχειριστεί με την τρόικα ούτε τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, κι έρχεται μέσα σε λίγες μέρες να τους αλλάξει, παίρνοντας μάλιστα μόλις 147 ψήφους στο κοινοβούλιο, δεν μπορεί να δίνει καμία αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα το μεγάλο και κρίσιμο θέμα του χρέους».

Για το ίδιο ζήτημα συμπλήρωσε: « Κι επειδή εμείς γνωρίζουμε ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, γι’ αυτό και συγκροτούμε συμμαχίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα, όμως, στην περιφέρεια και στο νότο, ώστε να διεκδικήσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, μέσα από την ριζική απομείωση του χρέους, και, βεβαίως, από την διεκδίκηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών κονδυλίων, προκειμένου να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη η κοινωνική συνοχή, η ισόρροπη ανάπτυξη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top