Αλέξανδρος Μωραϊτάκης: Ποιος είναι ο βουλευτής που παίρνει τη θέση του Ψυχάρη

Παντρεμένος με δύο παιδιά - Έχει σπουδάσει οικονομικά

Έχει βρεθεί πολλές φορές στη Βουλή μετά από κλήση που έχει δεχθεί από επιτροπές οικονομικών ως ειδικός, ωστόσο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα ορκιστεί βουλευτής.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Μωραϊτάκη, ο οποίος θα καταλάβει το έδρανο του Ανδρέα Ψυχάρη μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο τελευταίος, αφού είναι ο πρώτος επιλαχών στη Α' Αθήνας.

Ο κ. Μωραϊτάκης γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και έχει μικρασιατικές ρίζες. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, ενώ η πρ��τη του επαφή με την αγορά εργασίας ήταν ως υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα.
phoca_thumb_l_no  33016-13x20.jpg
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος -μεταξύ άλλων- στον ΕΛΟΤ και στην Merrill Lynch.

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ, ενώ είναι πρόεδρος και του ΣΜΕΧΑ (έχει εκλεγεί τρεις φορές) και μέλος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Έχει κληθεί πολλές φορές στη Βουλή θεσμικά ως ειδικός στα συζητούμενα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ν/σ.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ρίτα Πι��ρού-Μωραϊτάκη, τέως πρόεδρο του Α’ Διαμερίσματος Αθήνας, και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, 8 και 15 ετών.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top