Ν. Παππάς: «Ο Τσίπρας δε θα εκλιπαρήσει για μια συνάντηση με την Μέρκελ»

«Θα κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο»

Ν. Παππάς: «Ο Τσίπρας δε θα εκλιπαρήσει για μια συνάντηση με την Μέρκελ»

​Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί σε περίπτωση που θα συναντηθεί μαζί του, αλλά δεν θα εκλιπαρήσει και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να συναντηθεί μαζί του στην σύνοδο κορυφής.

Τάδε έφη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Kontra Channel.

«Ο Τσίπρας θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα εκλιπαρήσει για μία συνάντηση με την κ. Μέρκελ. Θα κινητοποιήσουμε και τις δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι μπορεί η Γερμανία να χάνει συμμάχους, όμως έχει ουραγούς του Μερκελισμού.

Ο στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του χρέους, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την διαγραφή μεγάλου μέρους του για να καταστεί βιώσιμο τονίζοντας:

«Θα γίνει ότι έγινε με τη Γερμανία το 1953 και θα γίνει δια της λαϊκής εντολής και των συμμαχιών στην Ευρώπη».

Τέλος ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στην επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι το εισηγητικό του κείμενο αποκαλύπτει ότι δεν γίνεται διαπραγμάτευση.

«Η Ελλάδα χρειάζεται βιώσιμο χρέος. Αν δείτε το εισηγητικό κείμενο του προϋπολογισμού δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Είναι ένα κείμενο πάρα πολύ συμπαγές και διαλύει τον πολιτικό ισχυρισμό ότι γίνεται διαπραγμάτευση», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top