Κεφαλογιάννη: Σπάσαμε κάθε ρεκόρ στον Τουρισμό φέτος

Τι είπε για το θέμα της ολιγοήμερης βίζας σε Τούρκους τουρίστες

Κεφαλογιάννη: Σπάσαμε κάθε ρεκόρ στον Τουρισμό φέτος
«Σπάσαμε κάθε ρεκόρ στον τουρισμό φέτος» τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia και Ηotelia στη Θεσσαλονίκη.

Η υπουργός Τουρισμού έκαν�� λόγο για αύξηση της τάξεως του 23,5% σε σχέση με το 2013 αφού φέτος οι αφίξεις των τουριστών αναμένεται να φθάσουν τα 20,5 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αφίξεις κρουαζιέρας.

Η υπουργός ανέφερε ότι το 2014 ήταν μια κρίσιμη χρονιά για τον τουρισμό αλλά καθιερώθηκε η Ελλάδα ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ενώ επανέλαβε ότι οι μεγάλοι στόχοι που έχουν τεθεί είναι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για την τουριστική προβολή της Θράκης και το αν η περιοχή θα μπορούσε να αναπτύξει θρησκευτικό τουρισμό με τα μοναστήρια της ορθοδοξίας αλλά και τα 280 τεμένη της, η κα Κεφαλογιάννη απάντησε ότι η ίδια δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα μοντέλα του τουρισμού που δίνουν ζωή όλο το χρόνο σε ένα τόπο.

Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού σχολίασε και το θέμα της ολιγοήμερης βίζας σε Τούρκους τουρίστες, αναφέροντας ότι γνωρίζει για το αίτημα βίζας 72 ωρών για τους επισκέπτες από τη γειτονική χώρα και έκανε γνωστό ότι συζητιέται και σε επίπεδο υπουργείου Εξωτερικών γιατί η βίζα είναι ένα θέμα που ρυθμίζει η συνθήκη Σέγκεν. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top