Ερώτηση 5 ανεξάρτητων βουλευτών για το χρέος - "Αναγκαία η εθνική συναίνεση"

Ζητούν από τον Χαρδούβελη να λάβει υπόψιν του σχετική μελέτη του «Δικτύου»

Ερώτηση 5 ανεξάρτητων βουλευτών για το χρέος - "Αναγκαία η εθνική συναίνεση"

​Κοινή ερώτηση για την διαπραγμάτευση του χρέους κατέθεσαν για τρίτη φορά οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος.

Όπως τονίζουν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές, η εθνική συναίνεση για τη διαπραγμάτευση του χρέους είναι αναγκαία. Σύμφωνα με τους συνυπογράφοντες ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη πρέπει να λάβει υπόψη την σχετική μελέτη του «Δικτύου», της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Πριν από λίγες ημέρες το "Δίκτυο” για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, παρουσίασε μία συγκριτική μελέτη των τεσσάρων βασικότερων οικονομικών μελετών που αναφέρονται στο θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Οι συντάκτες της μελέτης αποδεικνύουν ότι σε οικονομοτεχνικό επίπεδο μπορεί να υπάρξει σύγκλιση των διαφορετικών προσεγγίσεων με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνεται η πολιτική συναίνεση. Η μελέτη παρουσιάζει αναλυτικά τα κοινά σημεία που προκύπτουν από τη συγκριτική παράθεση των προτάσεων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υφίστανται κοινές αποχρώσεις και διαπιστώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μία κοινή εθνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το ελληνικό χρέος» αναφέρουν οι πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τονίζουν επίσης ότι «το ζήτημα του χρέους απαιτεί τη διαπραγμάτευση με δεκαοχτώ κοινοβούλια και με την Τρόικα» και επικαλούμενοι την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών αν πρόκειται να χρησιμοποιήσει -και αν ναι με ποιον τρόπο- την μελέτη του «Δικτύου», τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της.

Τι είναι το Δίκτυο;

Το Δικτυο είναι ένα Ελληνικό Think Tank με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό που ιδρύθηκε το 2013. Οι προτεραιότητες του είναι:

-να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλά��ας σε μια ισχυρή Ευρώπη.

-να προωθήσει την ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών και ιδίως των νέων στην οικονομία και στην πολιτική.

-να σπάσει τα εθνικά στερεότυπα που δημιουργούνται ξανά στην Ευρώπη και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές, προβάλλοντας περισσότερο τους σημερινούς Έλληνες ανά τον κόσμο και τα σημαντικά επιτεύγματά τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top