Κουβέλης σε Στουρνάρα: Πρέπει οι τράπεζες να ενισχύσουν τη ρευστότητα

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν μετά από αίτημα της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης σε Στουρνάρα: Πρέπει οι τράπεζες να ενισχύσουν τη ρευστότητα

​Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Φώτης Κουβέλης μετά από αίτημα της ΔΗΜΑΡ για να ενημερωθεί το κόμμα σχετικά με τις αντοχές του τραπεζικού συστήματος και τα μέτρα ρευστότητας στην αγορά, καθώς και για τη νέα σχέση με τους δανειστές μόλις τα μνημόνια τελειώσουν.

«Ο κ. Στουρνάρας μάς ενημέρωσε αναφορικά με την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, και εμείς εκείνο το οποίο υποστηρίξαμε και προτείναμε είναι ότι οι τράπεζες, μετά την επιτυχή έκβαση των stress tests, οφείλουν να ενισχύσουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας πως οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να αναζητήσουν την κερδοφορία τους στις δικές τους επενδυτικές διαδικασίες, αλλά και στη δική τους εξυγίανση, καθώς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η αγορά δεινοπαθεί και στενάζει από την έλλειψη χρηματοδότησης.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι «πρέπει να σταματήσει να υπάρχει στη χώρα μας το λεγόμενο ολιγοπώλιο του τραπεζικού συστήματος», τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν και άλλα χρηματοπιστωτικά συσ��ήματα στην αγορά, «πέραν των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, για να ενισχυθεί η ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στα 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι αυτά πρέπει να αποτελέσουν, το «μαξιλάρι» για να στηριχθούν επενδύσεις και να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν συνολικότερα την οικονομική κατάσταση της χώρας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top