«ΛΑΘΟΣ» του ΥΠΟΙΚ η υπαγωγή του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Αυτό δήλωσε ο Α. Μπέζας και ο Δ. Καρύδης

«ΛΑΘΟΣ» του ΥΠΟΙΚ η υπαγωγή του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

​«Συγγνώμη λάθος» φαίνεται να λέει τώρα η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το απίστευτο αλαλούμ και το άδειασμα της Γενικής Γραμματέως Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, μετά από την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αν κρίνουμε και από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Α. Μπέζα και του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδη, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Σε κάθε ρύθμιση που γίνεται, είτε είναι φορολογικών οφειλών, είτε ασφαλιστικών εισφορών υπάρχει αυτή η “αδικία”, απέναντι στους συνεπείς φορολογούμενους, τους συνεπείς στις ασφαλιστικές τους εισφορές», είπε ο υφυπουργός Εργασίας, Α. Μπέζας και συνέχισε:

«Αυτό που έγινε, επαναφέρει τη ρύθμιση στην αρχική της φιλοσοφία. Η αρχική φιλοσοφία της ρύθμισης ήταν να πληρώνονται τα ληξιπρόθεσμα μέχρι εκείνη τη στιγμή που θα έρθει η ρύθμιση και από εκεί και πέρα να πληρώνονται οι τρέχουσες οφειλές. Εάν βάλουμε βεβαιωμένες οφειλές στη ρύθμιση, παύουν να πληρώνονται οι τρέχουσες οφειλές, καταρρέει το σύστημα».

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης είπε ξεκάθαρα ότι η υπαγωγή του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις ήταν ένα λάθος.

«Έγινε λάθος από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν ήταν θετικό να μπει ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση. Εμείς προβάλλαμε ως θετικό τις 100 δόσεις. Η τρόικα αυτό που ζήτησε ήταν να μην δίνεται η δυνατότητα από τον Οκτώβριο που ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα, μέχρι τον Μάρτιο που έχει δικαίωμα να μπει κάποιος στη ρύθμιση να μην πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές, να τις καθιστά ληξιπρόθεσμες και αυτό να είναι εις βάρος του συστήματος είσπραξης», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top