Κριτική Κουτσούμπα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Στην ομιλία του στην Κοζάνη

Κριτική κατά της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Κοζάνη.

«Ακόμα και αν το μνημόνιο το “τελειώσει” η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ή το ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, που είναι από μόνες τους μνημόνια για όλα τα κράτη - μέλη, οι μηχανισμοί μόνιμης εποπτείας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η δημοσιονομική πειθαρχία» τόνισε.

O κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτό θα υπηρετήσει και όποια κυβέρνηση πάρει τη σκυτάλη, όπως κι αν ονομαστεί, όσα ψίχουλα ελεημοσύνης κι αν υποσχεθεί ότι θα μοιράσει. Κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι όμηρος στα χέρια των εκμεταλλευτών και όσων καταδυναστεύουν το λαό μας, γιατί ακριβώς η στρατηγική της ΕΕ είναι αντιλαϊκή όπως και η υπεράσπιση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μονοπωλίων» .

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ότι «προωθεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων» με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», αλλά κατηγόρησε για το ίδιο ζήτημα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιχειρεί να εξαπατήσει το λαό με τη θέση του ότι μπορεί να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς».