Παυλόπουλος: όποιος τινάξει στον αέρα την Αναθεώρηση θα αναλάβει την ευθύνη

Σε 15 ημέρες οι προτάσεις της Επιτροπής της ΝΔ για το Σύνταγμα

Παυλόπουλος: όποιος τινάξει στον αέρα την Αναθεώρηση θα αναλάβει την ευθύνη

«Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και τινάξει στον αέρα την συνταγματική αναθεώρηση θα αναλάβει και την πολιτική ευθύνη» διαμήνυσε πριν από λίγο, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο επικεφαλής της Επιτροπής της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παυλόπουλος αύριο αρχίζει τις εργασίες της η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και σε περίπου δεκαπέντε ημέρες θα καταθέσει την πρότασή της στη Βουλή για τα άρθρα που προτείνει να αναθεωρηθούν.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε και ότι μόλις κατατεθεί η πρόταση με τις 50 υπογραφές βουλευτών θα συσταθεί η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις των κομμάτων. Η κοινοβουλευτική επιτροπή θα αποφασίσει με ψηφοφορία ποια άρθρα θα τεθούν από την ερχόμενη Βουλή προς αναθεώρηση.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε στη συνέχεια ότι με δεδομένο ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής χρειάζεται τουλάχιστον 6-7 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο της, αν προκληθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας οι εργασίες της επιτροπής θα ανασταλούν και όλη η διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή, με αποτέλεσμα η επόμενη Βουλή να μην είναι αναθεωρητική.

Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε επίσης ως εξής σε ερώτηση για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην διαδικασία παρότι είναι πιθανό να διενεργηθούν εκλογές: «Μα εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Όποιος τινάξει τ��ν συνταγματική αναθεώρηση στον αέρα και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές να πάρει και την ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top