Με τους νοσηλευτές συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Ποια θέματα έθεσαν στον πρωθυπουργό

Με τους νοσηλευτές συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε σήμερα συνάντηση κλιμάκιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι νοσηλευτές, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να υλοποιήσει άμεσα τα ακόλουθα ζητήματα:

1.Πρόβλεψη για διάταξη στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα περιγράφει τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ, οι λεπτομέρειες της λειτουργίας του οποίου, θα περιγράφονται σε σχετική Υπουργική Απόφαση.

2.Άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την περιγραφή των νοσηλευτικών πράξεων και ακολούθως για την κοστολόγηση αυτών, όπως επεξεργάστηκαν, συντέθηκαν και κατατέθηκαν στον Υπουργό Υγείας από την ΕΝΕ.

3.Δέσμευση για οριστική επίλυση του ιδιότυπου προβλήματος της διττής υπόστασης της ανώτατης νοσηλευτικής εκπαίδευσης. Ήδη δρομολογήθηκε η συνάντηση της ΕΝΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την προσεχή Παρασκευή 14/11/ ο οποίος αφού ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα, συμφώνησε με την πρόταση της ΕΝΕ για ενιαία νοσηλευτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο.

4.Άμεση πρόβλεψη από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη συμπερίληψη των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών του επαγγέλματος στην ιεραρχική εξέλιξη, όπως η μοριοδότηση των νοσηλευτικών ειδικοτήτων, η επιμόρφωση και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση που θα πιστοποιείται από την ΕΝΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top