Αθανασίου: «ΟΧΙ» στον αναδρομικό έλεγχο της περιουσίας των υπουργών

Απάντηση στην ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ

​Αρνητική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα 21 βουλευτών της ΝΔ να ενταχθούν στον αναδρομικό έλεγχο του πόθεν έσχες οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης.

Με γραπτή απάντηση του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφέρει πως δεν συντρέχει λόγος αναδρομικού ελέγχου για την περιουσιακή κατάσταση όσων ανέλαβαν δημόσιο αξίωμα μετά την ψήφιση του νόμου 4065/2012, δηλαδή μετά τον Απρίλιο του 2012. Όπως διευκρίνισε, τα συγκεκριμένα πρόσωπα υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο.

«Με τον νόμο 4065/2012, όπως ισχύει, όσοι έχουν ή είχαν διατελέσει σε δημόσιο αξίωμα πριν την έναρξη της ισχύος του, ελέγχονται αναδρομικά μόνο για το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων τους για πρώτη φορά και τρία χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους», απαντά ο κ. Αθανασίου και προσθέτει: «Όσοι ανέλαβαν για πρώτη φορά δημόσιο αξίωμα μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4065/2012 υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο και δεν συντρέχει λόγος αναδρομικού ελέγχου, αφού ο αναδρομικός έλεγχος αφορά σε κάθε περίπτωση την περιουσιακή κατάστασή τους από τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων τους και εφεξής. Επομένως δεν έχει πρακτικό νόημα η υποβολή των προσώπων αυτών πλην τακτικού και σε αναδρομικό έλεγχο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top