Βενιζέλος: μέχρι τέλος του 2014 η υπουργική τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Αργότερα η σύνοδος κορυφής

Μέχρι τέλος του χρόνου θα διεξαχθεί η υπουργική τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τις σημερινές τριμερείς Πολιτικές Διαβουλεύσεις, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων Υπουργείων Εξωτερικών των τριών κρατών.

«Τα θέματα είναι γνωστά. Μας απασχολούν όλες οι ανοικτές περιφερειακές κρίσεις, η σταθερότητα στην περιοχή, μας απασχολούν ζητήματα εφαρμογής του Δικαίου της θάλασσας και ζητήματα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, τα οποία είναι τα κρισιμότερα από όλα, γιατί οι λαοί θέλουν ασφάλεια, γιατί θέλουν ευημερία. Και όταν έχουμε πολέμους και τρομοκρατικές ενέργειες και απειλές, τελικά πλήττεται, όχι μόνο η καθημερινή ζωή αλλά και η προοπτική ανάπτυξης, την οποία έχουν ανάγκη όλες οι χώρες της περιοχής» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής των τριών χωρών με τη συμμετοχή όχι μόνον των υπουργών, αλλά και των πρωθυπουργών τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top