ΚΕΔΕ κατά ΥΠΕΣ για επανέλεγχο,αξιολόγηση-Τέλος και στις προσλήψεις Ολυμπιονικών;

Νέο νόμο για την μεταφορά μαθητών θέλει ο Λεονταρίδης-Νόμο σκούπα ζητά ο Ντινόπουλος

​Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η αξιολόγηση στο Δημόσιο και οι απολύσεις με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη να προχωρά σε νέο "άδειασμα" Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ.Ντόλιο να ζητά έμμεσα αλλαγή στο καθεστώς τοποθέτησης πρωταθλητών και Ολυμπιονικών στο Δημόσιο.

«Όταν οι προσλήψεις είναι περιορισμένες, θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα να διορίζονται οι Πρωταθλητές και οι Ολυμπιονίκες (είναι σήμερα περίπου 1200 )» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ντόλιος, προσθέτοντας πως θα πρέπει επίσης να επανεξεταστεί και το θέμα με τα παιδιά των θανόντων εν υπηρεσία

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών κ.Θ.Λεονταρίδης, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που μιλούν για προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αργήσει πολύ το συγκεκριμένο θέμα να τακτοποιηθεί

«Το πρόβλημα με τη ��εταφορά μαθητών παραμένει, προσπαθούμε να το δούμε από μηδενική βάση με νέο νόμο» είπε χαρακτηριστικά .

Ο νεοδημοκράτης πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης προχώρησε σε νέο άδειασμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

«Χθες είδαμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δεν είμαστε ενάντια στην αξιολόγηση και στον επανέλεγχο των παράνομων πτυχίων, αλλά είμαστε ενάντια στην υποχρεωτική ποσόστωση του 15% για τους εργαζόμενους με χαμηλές αποδόσεις» είπε ο κ.Πατούλης, εκφράζοντας την αντίθεση του με τον επανέλεγχο των συμβάσεων, πρόταση που υποστηρίζει ο κ.Μητσοτάκης.

«Είμαστε υπέρ του να λειτουργούν οι Δήμοι με εργαζομένους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, τόνισε πως «η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και αλίμονο αν δεν εφαρμόζουμε τους νόμους του κράτους», υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή δημάρχων- υπουργείο εσωτερικών «και να πάμε σε ένα νομοσχέδιο σκούπα», ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού όλα τα ζητήματα –αγκάθια στους ΟΤΑ.

Ο κ.Ντόλιος πάντως με μια πρόταση του άφησε να εννοηθεί ότι βλέπει... εκλογές! «Δεν ξέρω ποια θα είναι η διάρκεια μας στο υπουργείο» είπε και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός "μόνιμου μηχανισμού" στους ΟΤΑ .

Διάσημοι αθλ��τές που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο

Μεταξύ των αθλητών που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, υπενθυμίζουμε πως είναι ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας Αντώνης Νικοπολίδης , ο οποίος έχει προσληφθεί ως κηπουρός στον Δήμο Κηφισιάς και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος που έχει διοριστεί ως πυροσβέστης

Πολλά γνωστά ονόματα του αθλητισμού, μεταξύ τους ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές, υπηρετούν στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό, όπως οι: Νίκη Ξάνθου, Ολγα Βασδέκη, Κώστας Κουκοδήμος, Μπ. Χολίδης, Δ. Θανόπουλος, Π. Ποικιλίδης, Ευφροσύνη Σφυρή, Βασιλική Καραντάσιου, B. Πάτρας, Φ. Καϊάφας, Γ. Βολτυράκης, Θ. Χατζηθεοδώρου, Σ. Καζάζης, Γ. Ντράγκοβιτς, Θ. Χατζηαντωνίου, Σ. Πολύζος, T. Τεντζέρης, M. Τριανταφυλλίδης, Π. Σαλτσίδης, N. Καρούλιας, A. Τερζιάν, M. Γκέκος, Γ. Σκροπολίθας και Δ. Κοκολάκης.

Του Γιάννη Ευσταθίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top