Από το 1996 είχε τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή

Πόρισμα ΦΩΤΙΑ για την δράση της οργάνωσης

Από   το 1996 είχε τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή

​Τάγματα εφόδου από το 1996 είχε η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με πόρισμα φωτιά που κατέθεσε στο Εφετείο την Τρίτη, η Πολιτική Αγωγή του Αιγύπτιου ψαρά, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση τον Ιούνιο του 2012 από τάγμα εφόδου της ΧΑ στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται σε 90 δικογραφίες κατά του ακροδεξιού μορφώματος, υπάρχουν διαφοροποιήσεις από την εισαγγελική πρόταση του Ι. Ντογιάκου.

«Η βασική διαφοροποίηση έχει να κάνει με τον χρόνο συγκρότησης των ταγμάτων εφόδου. Το υπόμνημα αναφέρει ότι από το 1996 δρουν αποδεδειγμένα μέλη της οργάνωσης ως μέλη ταγμάτων εφόδου, ενώ η πρόταση Ντογιάκου αναφέρει ότι η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής ξεκινά από το 2008», δήλωσε ο δικηγόρος του Αιγύπτιου ψαρά.

Το υπόμνημα αναλυτικά αναφέρει:

«Τα θύματα είχαν πλήρη επίγνωση ήδη από το 1996 ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση και υπάγεται στο άρθρο 187 του Π.Κ. Γνώριζαν ότι οι επιθέσεις σε βάρος τους εκπορεύονταν από δομημένη εγκληματική οργάνωση. Ήδη τότε, τον μακρινό Μάιο του 1996, είκοσι σχεδόν χρόνια πριν, τα τότε θύματα, Κουράκης Νικόλαος, Βασιλάκη Ιωάννα, Σίμος Χρήστος, Στάικος Σπύρος και Κουτσοπάνος Ιωάννης, περιέλαβαν στη σχετική μήνυσή τους τα θεμελιωτικά πραγματικά περιστατικά για την επίθεση που δέχθηκαν με ρόπαλα και σιδερένια κλομπ στις 6/4/1996 από ομάδα 15 Χρυσαυγιτών που κατέφυγαν στα γραφεία της ΧΑ στην οδό Κεφαλληνίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που μέλη της συγκεκριμένης νεοναζιστικών τάσεων ομάδας της ΧΑ επιτίθενται οπλισμένοι και βίαια εναντίον δημοκρατικών και αριστερών πολιτών. Στις 20/4/1992, επέτειο γέννησης του Χίτλερ, επετέθησαν κατά των γραφείων της Οργάνωσης “Σοσιαλιστική Επανάσταση” στην οδό Αναξαγόρα. Στις 13/1/1993 επιτέθηκαν στα γραφεία του Συνασπισμού στο Αιγάλεω και στους Αμπελόκηπους. Στις 17/3/1993 επιτέθηκαν σε τέσσερα μέλη της οργάνωσης “Ξεκίνημα”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top