Τροπολογία για τους ομολογιούχους και τα κόκκινα δάνεια κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ

Ζητούν αποζημίωση για όσους ζημιώθηκαν από το κούρεμα

Τροπολογία για τους ομολογιούχους και τα κόκκινα δάνεια κατέθεσαν οι ΑΝΕΛ

​Δύο τροπολογίες για τα κόκκινα δάνεια και για τους μικροομολογιούχους κατέθεσαν στη Βουλή την Τετάρτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όσον αφορά στην τροπολογία για τους ομολογιούχους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την έκδοση «ομολόγων αποκατάστασης» ειδικού σκοπού με ονομαστική αξία ίση με το 80% της απώλειας από την τιμή κτήσης.

Προτείνουν μάλιστα τα ομόλογα να είναι ονομαστικά, μεταβιβάσιμα και υποδιαιρούμενα και να λήγουν το 2023, όσα λήγουν το 2042 και το 2018, όσα λήγουν το 2023.

Επίσης, το κόστος έκδοσης των ομολόγων αυτών δε θα ξεπερνά το 2,5% της ονομαστικής τους αξίας και θα βαρύνει αποκλειστικά τον ομολογιούχο.

Προτείνεται ακόμα το άνοιγμα της δευτερογενούς αγοράς Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου σε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα με αυστηρά ελληνικό ΑΦΜ και δραστηριότητα και φορολόγηση στην Ελλάδα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Όσον αφορά τέλος στην τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια φυσικών και νομικών προσώπων, οι ΑΝΕΛ προτείνουν το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας για τραπεζικά χρέη, την αναστολή εκτέλεσης σε βάρος των δανειοληπτών και των εγγυητών τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση, τον άμεσο τερματισμό του ανατοκισμού ανά τρίμηνο και εξάμηνο και τη συνάρτηση της ρύθμισης με το εισόδημα του υπόχρεου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top