Σ. Βούλτεψη: «Θα υπάρχει συμφωνία μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Δεν θα πάρουμε άλλα μέτρα»

«Υπάρχει εθνικό σχέδιο για έξοδο από το Μνημόνιο»

​Για «συμφωνία εξόδου» έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι αυτή θα έχει επιτευχθεί με την τρόικα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

«Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή προχωρούμε προς την έξοδο, δηλαδή σε μια συμφωνία, η οποία δεν θα είναι για είσοδο, όπως γινόταν μέχρι τώρα με τα μνημόνια, αλλά θα είναι συμφωνία για έξοδο. Εκεί στην έξοδο θα υπάρχει το εθνικό σχέδιο, το οποίο κατ’ ουδένα τρόπο θα επιτρέπει να υπάρχουν χρέη και ελλείμματα», είπε η κα. Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας σκληρής διαπραγμάτευσης και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

«Έχουμε πει ότι δεν πάμε σε νέα δημοσιονομικά μέτρα. Έχουμε πει ότι και το ασφαλιστικό θα είναι σε τεχνικό επίπεδο και αυτά όλα έχουν ειπωθεί επίσημα, μετά από τις συσκέψεις που έχουν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχει εθνικό σχέδιο και μια γεύση παίρνουμε ήδη αυτή τη στιγμή, με τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις, με τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους στον κόσμο, με επαφές γι�� συμμαχίες και επενδύσεις», δήλωσε η Σ. Βούλτεψη.

Τέλος δεν παρέλειψε να επιτεθεί για μία ακόμα φορά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει… την ίδια στιγμή που θέλει να δείχνει συστημικό πρόσωπο, μάζευε υπογραφές ο κ. Παπαδημούλης για να κάνει πρόταση μομφής στον Γιούνκερ που έχει φερθεί φιλικά στην Ελλάδα. Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέλει να του μιλήσει για να δεχθεί το σχέδιό του», είπε.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top