ΠΑΣΟΚ:Πάρτε πίσω τον Κώδικα Δεοντολογίας για εκπτώσεις–προσφορές

Νέο διάλογο με τους παράγοντες της αγοράς ζητά ο Μωραϊτης

Την ανάκληση της υπουργικής απόφασης για τον Κώδικα Δεοντολογίας για προσφορές και εκπτώσεις ζήτησε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, τονίζοντας ότι «με μια μονοκοντυλιά, αποδεσμεύεται η πλήρης ασυδοσία όσων επιδιώκουν το κέρδος όχι με θεμιτούς όρους, αλλά παραπλανώντας τους καταναλωτές».

Ο Κ.Μωραϊτης κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης, πως δεν έλαβε υπόψη το απο��έλεσμα διαλόγου των φορέων που προηγήθηκε, αλλά κατέληξε σε ρυθμίσεις που ευνοούν «ελάχιστες επιχειρήσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, προκαλούν βλάβη στους καταναλωτές και στο μεγάλο σύνολο των επιχειρήσεων».

Όπως είπε «στην πραγματικότητα, οι ασυνείδητοι έμποροι θα μπορούν εσαεί να προφασίζονται εκπτώσεις και προσφορές δηλώνοντας ως τιμή προ εκπτώσεων μια οποιαδήποτε παραπλανητική τιμή».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης, αφού ανακαλέσει την υπουργική απόφαση, να ξεκινήσει μια ουσιαστική και αποτελεσματική διαβούλευση με όλους τους παράγοντες της αγοράς,ώστε να διαμορφωθεί ένας κώδικας δεοντολογίας ο οποίος θα προστατεύει τ��υς καταναλωτές και θα οριοθετεί με σαφήνεια όλο το πλέγμα των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top