Σαμαράς-Βενιζέλος προς τράπεζες: «Ρυθμίστε τα κόκκινα δάνεια και ρίξτε ρευστότητα στην αγορά»

Σάλλας: είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το νόμο μόλις ψηφιστεί

Σαμαράς-Βενιζέλος προς τράπεζες: «Ρυθμίστε τα κόκκινα δάνεια και ρίξτε ρευστότητα στην αγορά»

Να εφαρμόσουν το ταχύτερο δυνατόν το νομοσχέδιο Δένδια, ευθύς μόλις ψηφιστεί από τη Βουλή και αποτελέσει νόμο του κράτους, φέρονται να ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος από τους τραπεζίτες των 4 συστημικών τραπεζών που συμμετείχαν στη σύσκεψη για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρονται επίσης να ζήτησαν από τις τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στην αγορά, τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των stress test.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να εφαρμόσουν το νόμο για τα κόκκινα δάνεια μόλις ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ χαρακτήρισε πολύ καλές τις ρυθμίσεις του, οι ότι οποίες, όπως ανέφερε, θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι τράπεζες δεν τάσσονται υπέρ της άρσης της αναστολής πλειστηριασμών και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν ενδιαφέρονται για χαρτοφυλάκια 70.000 και 100.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top