Α. Γεωργιάδης: «Αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση θα βρεθούμε στο έλεος των αγορών»

«Έχουμε λίγες μέρες, η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει»

​Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης για το τι πρόκειται να συμβεί αν δεν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Ο κ. Βενιζέλος είχε ο ίδιος την εμπειρία ως υπουργός Οικονομικών, το Σεπτέμβριο του ’11, όταν έφυγε η τρόικα από την Ελλάδα... Για να γυρίσουν πέρασαν 6-7 μήνες, η χώρα πέρασε από την κόψη του ξυραφιού. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα ξαναζήσει κανένας. Έχουμε λίγες ημέρες να ολοκληρώσουμε σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει. Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δεν μπορεί η Ελλάδα να μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης. Αν δεν μπει την 1η Ιανουαρίου η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος των αγορών», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε με εμφαντικό τρόπο την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι πραγματικός μεταρρυθμιστής.

«Είναι μείζον θέμα να κλείσει η αξιολόγηση για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι προαπαιτούμενο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ευθύνη της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση... Είναι σε αναστολή το μεταρρυθμιστικό πρόσημο μην κοροϊδευόμαστε, ο κόσμος το’ χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι», είπε και πρ��σθεσε:

«Ο πρωθυπουργός είναι πραγματικός μεταρρυθμιστής. Αν υπάρχει υπουργός που ολιγωρεί δεν θα διαφύγει της προσοχής του».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε ότι προκαλεί μεγάλη ανησυχία η καθυστέρηση της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

«Χρέος της κυβέρνησης είναι να πείσει την τρόικα. Η τρόικα ζητεί να κάνουμε αυτά που έχουμε δεσμευτεί κατά το παρελθόν, έχει υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων. Αν τηρήσουμε το δικό μας σκέλος της συμφωνίας, θα υλοποιήσουν το δικό τους. Εφόσον δεν το υλοποιούμε, δεν θα υλοποιήσουν αυτοί το δικό τους», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top