Καμμένος: "ΝΑΙ" σε Καραμανλή για ΠτΔ αν προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πρώτη δημοσίευση: 10/11/2014, 23:47

Καμμένος: "ΝΑΙ" σε Καραμανλή για ΠτΔ αν προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

​Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με αφορμή τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις

Μιλώντας στην εκπομπή του STAR, «Στον Ενικό», ο κ.Καμμένος επανέλαβε την θέση του πως θα έπρεπε ο κύριος Παπούλιας να παραιτηθεί ώστε να μην υπάρξει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τον Φεβρουάριο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν «πρόκειται για μομφή στο πρόσωπο του ΠτΔ».

Ο κ.Καμμένος εκτίμησε πως δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, για αυτό και όπως είπε πρέπει άμεσα να γίνουν εκλογές.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά των ΑΝΕΛ, ο κ.Καμμένος παραδέχτηκε ότι υπήρξε πτώση του κόμματος του, τονίζοντας ωστόσο πως οι ΑΝΕΛ θα κάνουν ότι μπορούν "χωρίς κωλοτούμπες" για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να κρυφτεί», υπενθυμίζοντας το αίτημα των ΑΝΕΛ για άμεση σύγκληση των πολιτικών αρχηγών.

Χαρακτήρισε «κρίσιμες» τις ώρες για τα εθνικά θέματα και έκανε λόγο για «μυστική διπλωματία που οδηγεί σε εθνικές απώλειες».

Σε ερώτηση για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπάρχει μεγάλο χάσμα στις απόψεις για τα εθνικά θέματα ανάμεσα στα δύο κόμματα, ο κ.Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν θέσει κόκκινες γραμμές, ενώ υποστήριξε πως οι απόψεις που εκφράζουν κάποια στελέχη της Κουμουνδούρου για τα εθνικά θέματα «είναι τραγικές».

«Εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει μαζί μας, θα πρέπει να ξέρει ότι για τους ΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα και η Ορθοδοξία είναι μη διαπραγματεύσιμα » τόνισε ο κ.Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως «δεν έχει απόλυτη εμπιστοσύνη για τα εθνικά θέματα στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ ο κύριος Νότης Μαριάς είναι με το ένα πόδι εκτός του κόμματος, ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι σε αντίθεση με αυτά που λέει ο κ.Μαριάς, «δεν υπάρχει διολίσθηση προς το μνημόνιο», δικαιολογώντας την απόφαση του κόμματος του να στηρίξει τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρουν τους ΑΝΕΛ τα υπουργικά αξιώματα, ο κ.Καμμένος είπε χαρακτηριστικά «Νταραβέρι δεν κάναμε ούτε με τον Σαμαρά, ούτε με τον Τσίπρα θα κάνουμε. Δεν είμαστε της καρέκλας».

Αναφερόμενος στην ονοματολογία για την εκλογή του ΠτΔ, ο κύριος Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, για τον οποίο είπε μάλιστα πως «δεν υποστήριξε την πολιτική του» .

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, διευκρίνισε ωστόσο πως δεν θα έλεγε "ΟΧΙ" στον Καραμανλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας στην περίπτωση που προέκυπτε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Ο κ.Καμμένος επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σ.Θεοδωράκη, κατηγορώντας τον πως «εκπροσωπεί επιχειρηματίες» και πως «είναι απίστευτα αυτά που λέει».

Εξέφρασε το παράπονο του για την αποχώρηση της Ραχήλ Μακρή από τους ΑΝΕΛ, αποκαλύπτοντας πως στενοχωρήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός, εκτίμησε ωστόσο πως πολλοί αντιμνημονιακοί βουλευτές και ολόκληρα κόμματα θα βρεθούν στο συνέδριο των ΑΝΕΛ .

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top