Βενιζέλος: Είναι σκληρή η διαπραγμάτευση, αλλά θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Αισιόδοξος ο Χαρδούβελης

Βενιζέλος: Είναι σκληρή η διαπραγμάτευση, αλλά θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο

​«Θέλουμε να βγούμε στο ξέφωτο με θώρακα όμως ασφαλείας που δεν θα επιτρέπει στις αγορές να κάνουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας μας».Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ε.Βενιζέλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ενημέρωσε τον ίδιο και τον κύριο Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup, διαβεβαιώνοντας ότι η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην χώρα για να ολοκληρωθεί η «σκληρή διαπραγμάτευση», που όπως είπε είναι και η τελευταία πριν από την έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο, ενώ πρόσθεσε ότι «αξίζει τον κόπο».

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή και δύσκολη, αλλά είναι η τελευταία πριν την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο» τόνισε ο κ. Βενιζέλος

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών μας και η οργάνωση της επόμενης φάσης.

Σε μια έμμεση αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ.Βενιζέλος είπε επίσης ότι πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί το νέο πλαίσιο της σχέσης της χώρας με τους εταίρους και δανειστές πριν από την προεδρική εκλογή και σημείωσε: «'Η θα διαλέξουμε μια λύση που την έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους και που είναι οργανωμένη και σίγουρη, ή άλλες λύσεις ασαφείς, επισφαλείς και υψηλού ρίσκου που θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες».

Χαρδούβελης: Σύντομα η επιστροφή της τρόικας

Ο κ.Χαρδούβελης, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση μέχρι το κρίσιμο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που βρίσκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Δείτε τι μετέδιδε νωρίτερα το Star για την συνάντηση στο Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top