Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στον Οίκο του Ναύτου

Επισήμανε την ανάγκη να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στον Έλληνα ναυτικό

Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη στον Οίκο του Ναύτου

Την ανάγκη να υπάρξει «πιο ποιοτική και ενεργή εξυπηρέτηση, έτσι ώστε ο Οίκος να αποκτήσει επαφή με την ζώσα πραγματικότητα του πολίτη και να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες στον Έλληνα ναυτικό», υπογράμμισε, σήμερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε τον «Οίκο του Ναύτου» και με αφορμή την συγχώνευσή του με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ).

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνομίλησε με εργαζόμενους του Οργανισμού και πολίτες που εκείνη τη στιγμή είχαν επισκεφθεί τον χώρο για να εξυπηρετηθούν, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του Οίκου του Ναύτου, Βαγγέλη Μπαρμπάκο, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων. Το θέμα της σύσκεψης ήταν συγχώνευση του Οίκου του Ναύτου και του ΓΕΝΕ.

Για τις υγειονομικές υπηρεσίες που παρείχε μέχρι πρότινος ο Οίκος του Ναύτου στους ασφαλισμένους ναυτικούς και οι οποίες πλέον παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός δήλωσε ότι ο Οργανισμός πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτής της αλλαγής.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι αποφάσισε να συγκληθεί μία διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή αρμόδιων παραγόντων του ΝΑΤ και του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο στις νέες συγχωνευμένες υπηρεσίες, που θα έχουν έδρα στο κτίριο του Οργανισμού του Οίκου του Ναύτου στον Πειραιά, να παρέχονται οι υγειονομικές υπηρεσίες από τον ΕΟΠΥΥ, σε έκτακτα περιστατικά, κατά προτεραιότητα στους Έλληνες ναυτικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top