Πως έφτασαν οι εισαγγελείς στον Καρατζαφέρη; Έτοιμος να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Τα ελικόπτερα, τα εξωτικά νησιά και η καταγγελία που οδήγησε στην έρευνα

​Στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να φτάνει η μίζα για την προμήθεια των Super Puma, η οποία αποκαλύφθηκε μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή που ακολούθησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς πίσω από off shore. Η σύμβαση για την προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων Super Puma από την Eurocopter ύψους έφτασε τα 64.000.000 ευρώ, οπότε η προσφερόμενη μίζα φέρεται να αγγίζει το 10%.

Η έρευνα ξεκίνησε από μια ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία Διαφθοράς πριν από ένα χρόνο. Τα ευρήματα και οι απαντήσεις των τραπεζών σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών έφεραν στο προσκήνιο και το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη καθώς φέρονται να διακινήθηκαν το Νοέμβριο του 2007, μέσω off shore εταιρείας που εμφανίζεται να του ανήκει, εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ. Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρίες KESTREL και MALWERN .

Εξωτικά νησιά

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί JERSEY – βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας- η off shore MALWERN, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρείες COPSI SAL και MEDIFIN SAL που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER ο οποίος είναι ξένος υπήκοος.

Το μεγαλύτερο μέρος της μίζας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GERNSEY, στα στενά της Μάγχης. Μεταξύ των αποδεκτών έχουν εντοπιστεί τα ονόματα τριών πρώην στρατιωτικών ενώ στο στόχαστρο της ανάκρισης βρίσκονται και νέα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Ανακριτής

Οι πληροφορίες θέλουν τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την έρευνα να έχουν στοιχεία στα χέρια τους από τα οποία προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσε σε παράνομες πληρωμές για την μεσολάβηση των δύο επιχειρηματιών για την υπογραφή και υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης. Ήδη από την Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος των επιχειρηματιών αλλά και τριών πρώην στρατιωτικών οι οποίοι αναμένεται σύντομα να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καρατζαφέρης, όπως γράφει το Βήμα, εμφανίζεται έτοιμος, και μάλλον θα το πράξει άμεσα, να παραιτηθεί, έως να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, από την προεδρία του ΛΑΟΣ.

Δείτε επίσης: Πως απαντά ο Καρατζαφέρης στο δημοσίευμα για τις offshore;

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top